Πληροφορίες

Βόλος

Η πόλη του Βόλου η μυθική πόλη των Αργοναυτών ή πόλη του Θησέα που ξεκίνησε το μακρινό του ταξίδι για το χρυσόμαλλο δέρας . Η πόλη με το μυθικό Βουνό των Κενταύρων το Πήλιο εκεί που είχαν την θερινή κατοικία τους οι Θεοί του Ολύμπου εκεί που έζησαν οι μυθικοί Κένταυροι και ανέπτυξαν την βοτανολογία στην ιατρική επιστήμη .

Ο Βόλος φημίζεται για τις γαστρονομικές του γεύσεις με τα παραδοσιακά ουζερί που απλώνονται σε κάθε γωνιά της πόλης με τους υπέροχους τσιπουρομεζέδες.
Ακόμη κατά την διαμονή σας στο Βόλο μπορείτε να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο ,την παραλία ,την συνοικία παλαιά που σφύζει από ζωή ιδίως το βράδυ με την νεολαία να διασκεδάζει στα μπάρ της περιοχής. Η παραλία του Βόλου μαγεύει τον κάθε επισκέπτη όπως και η εμπορική αγορά με τα πολυκαταστήματα στην οδό Ερμού που βρίσκονται πολύ κοντά στο Volos View .

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Σέσκλου που χρονολογείται στο 6.000 π.χ και είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης αλλά και ο νεότερος αρχαιολογικός οικισμός του Διμηνίου της νεολιθικής περιόδου ,ακόμη το θέατρο Μικροθηβών αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά του Βόλου .
Καθημερινά από το λιμάνι του Βόλου ξεκινά το Πλοίο Πρωτέας η το flying dolphin για την Σκιάθο Σκόπελο Αλόννησο με επιστροφή αργά το απόγευμα όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τα νησιά των Σποράδων και να απολαύσετε το μπάνιο σας στις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου όπως οι Κουκουναριές , η Μεγάλη Άμμος στην Σκιάθο ,η Μηλιά στην Σκόπελο.

Ζήστε τη μαγεία των εορτών των Χριστουγέννων στο Βόλο με την πόλη φωτισμένη και επισκεφτείτε περπατώντας σε απόσταση 5 λεπτών το χωριό του Αη Βασίλη και το σπίτι του Πινόκιο και δείτε απο κοντά τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου.

Πήλιο

Το Πήλιο με τα παραδοσιακά χωριά του την λαϊκή παράδοση την γαστρονομία του αλλά και οι καταπράσινες παραλίες του όπως η Άφησσος , το Λεφόκαστρο ο ΑηΓιάννης προσφέρουν μια μοναδική ομορφιά στον κάθε επισκέπτη. Σε απόσταση 25 χιλ. από τον Βόλο βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου από την κορυφή του ατενίζεις το Αιγαίο Πέλαγος και τον Παγασητικό κόλπο τον χειμώνα μπορείτε να απολάυσετε τα χειμερινά σπόρ. Στα Χ άνια Πηλίου σε υψόμετρο 1200 m μπορείτε να απολαύσετε στην παραδοσιακή ταβέρνα της οικογενείας μας Το Χάνι του Κοκκίνη σπιτικά φαγητά φτιαγμένα με αγνά προϊόντα της περιοχής όπως Αγριογούρουνο Ελάφι Σπεντζοφάι Φασολάδα μαζί με άφθονο κρασί δίπλα στο τζάκι το Χειμώνα η το καλοκαίρι απολαμβάνοντας την δροσιά κάτω από τα δέντρα με την υπέροχη θέα στον Παγασητικό κόλπο.
Για την διαμονή σας στο Πήλιο μπορείτε να προτιμήσετε το ξενοδοχείο μας Hotel Tasia στα Χάνια Πηλίου με τις υπέροχες σουίτες του. Σας ευχόμαστε μια υπέροχη διαμονή στις σουίτες του Volos View.